AMELIE červená

AMELIE červená

Tato lněná červená sukýnka Amélie je ušitá z 8 dílů ve tvaru okvětních lístků, s bočními kapsami.  Není podvazovací. Při chůzi se nádherně vlní okolo těla a vytváří krásnou ženskou siluetu. Stačí lehký vánek a vznáší se okolo vás 😊

V pase je sukýnka všitá do vyššího pružného lemu v barevném tónu. Pas je pohodlný a navíc i stahuje bříško a opticky zužuje.
Pružný pas je vhodný pro obvod cca 65-95cm, boční délka je cca 103- 104 cm..
Sukýnka je z čistého lnu, vyšší gramáže, splývavá.

Prát můžete v pračce na 30°C, ždímat určitě až na 1000 ot/min.

Len je léty ověřený materiál – již mnoho generací žen před námi vědělo, že se úžasně nosí. Je velmi pevný, odolný, prodyšný, nenáročný na údržbu, dlouho bude pěkný a hlavně je velmi příjemný na tělo. Dobře se nosí i v chladu na legínách, popř. různých termopunčocháčích. Kvalita lnu, ze kterého sukýnky tvořím je ověřená – nakupuji u ověřeného prodejce. Uvádí, že jeho lny jsou měkčené, jsou tedy hladké a příjemné na omak, bez hrubosti a „kousavosti“ typické pro běžně zpracovaný len.  Látku před stříháním důkladně napařím, takže určitě nezmění po vyprání délku.

Len se sice krčí, ale neodmyslitelně to k němu patří. Já lněné sukýnky i škrobím (po vyždímání vložím do jakéhokoliv tekutého škrobu naředěného „od oka“ vodou a vyždímám na 400 ot/min). Zdá se mi jednodušší žehlení, sukýnky jsou pěknější a také se podle mě i méně krčí. Sukýnky ze lnu budou ale krásné i bez škrobení.

Cena  je 2.490 Kč.

Délku lze zkrátit, ale ne o moc, protože by zanikl tvar jednotlivých dílů a celé sukýnky vůbec.

Zasílám nejraději Balíkovnou, nebo Zásilkovnou.

K odeslání ihned 😊

      

A takto vypadá sukýnka na mně 😊